Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Read Time:1 Minute, 26 Second

Σήμερα γιορτάζουμε μια ημέρα αφιερωμένη σε μια αξία που μας ενώνει όλους: την αγάπη και τη φροντίδα προς τα ζώα. Η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας αποτελεί μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία του σεβασμού προς τους τετράποδους φίλους μας, της προστασίας τους και της διαφύλαξης των δικαιωμάτων τους. Είναι μια ευκαιρία να εμπνεύσουμε και να ενημερώσουμε τις νέες γενιές για την ανάγκη να συνυπάρχουμε αρμονικά με τα ζώα και να τα σέβονται ως ζωντανά πλάσματα με δικαιώματα και ανάγκες.

Είναι μεγάλη η χαρά που αποθεώνουμε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λέρου για την ενεργή τους συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ημέρας αυτής. Με αγάπη και αφοσίωση, ανέλαβαν δύο εξαιρετικές πρωτοβουλίες που αξίζουν όλο τον θαυμασμό μας.

Αρχικά, η συμμετοχή στην ανοικτή ενημερωτική τηλεσυνάντηση για τα σχολεία ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση. Η ακρόαση της παρουσίαση των βασικών διεκδικήσεων του φιλοζωικού κινήματος και η προβολή ιδεών για δραστηριότητες στα σχολεία ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω συζητήσεις και δράσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση της σχέσης μας με τα ζώα.

Επίσης,  η δημιουργία ενός μεγάλου κολλάζ-αφίσας αποτελούν ένα πραγματικό έργο τέχνης και ευαισθητοποίησης. Η καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών με σχέση στα ζώα αποτυπώνει με εντυπωσιακό τρόπο τη σημασία της αγάπης και του σεβασμού προς αυτά.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λέρου δείχνουν τη δέσμευσή τους στις αξίες του σεβασμού, της ευαισθητοποίησης και της δράσης για το καλό των ζώων και της κοινότητάς μας. Είναι πραγματικά πρότυπα για όλους μας και αξίζουν τις θερμές μας ευχαριστίες και επιβράβευση.

Ας συνεχίσουμε να εμπνέουμε και να δρούμε για έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει τα ζώα, γιατί μόνο μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 3ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης ‘Alan Turing’
Next post Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Κωπηλασίας των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024